Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Aca Lukas najnovija žrtva „zelenaške mafije“ koja hara Srbijom

U stan najpopularnijeg pevača u regionu Ace Lukasa na Voždovcu danas su upali izvršitelji, s namerom da mu zaplene imovinu zbog navodnih dugovanja koja ima već duži vremenski period. Kako nezvanično saznajemo, reč je o dugovanjima koje pevač ima prema izvesnom Dejanu Popoviću zvanom Tigar. 

KO JE „TIGAR“?

Dejan Popović Tigar, koji se predstavlja kao „biznismen“, poznat je široj javnosti po brojnim vezama sa srpskim starletama i učesnicama rijalitija “Zadruga” i “Parovi” poput Aleksandre Subotić i Ane Korać.

Reč je o navodno diplomiranom ekonomisti i vlasniku lanca kladionica “Lavovi”, koji je bio u vezi sa mnogim lepim ženama, voditeljkama, misicama i starletama.

Popović ima običaj da se na društvenim mrežama hvali luksuzom i novcem.

Inače, u avgustu 2014. policija je raspisala potragu za njim zbog sumnje da je kao vlasnik kockarnica “Lavovi“, koje su nekad pripadale porodici Bulić, organizovao igre na sreću bez odobrenja nadležnih. Pored lanca kladionica “Lavovi“, za Popovića su mediji pisali da je i vlasnik „Dimanog grupe“, kao i još nekoliko firmi u inostranstvu. U njegovom vlasništvu je navodno i fabrika sapuna u Hongkongu.

Tigar je 2017. uhapšen zbog sumnje da je 12. novembra iste godine brutalno pretukao bivšeg policajca Milana Trticu ispred njegove kuće u Kumodraškoj ulici, nakon gostovanja u emisiji “Upoznajte Parove“ na televiziji Hepi!

Policija je tada saopštila da je Popović, koji je u javnosti postao poznat po vezama s brojnim starletama i voditeljkama sa srpske estrade, Milana Trticu više puta udario u glavu, nanevši mu teške povrede opasne po život.

Trtica je nakon napada prebačen u Urgentni centar, gde je nekoliko dana bio u komi. Inače, Popović je tada uhapšen u munjevitoj akciji nasred ulice, a po nalogu Drugog osnovnog tužilaštva, određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

BIO SA SNEŽANOM DAKIĆ, ALEKSANDROM SUBOTIĆ…

Dejan Popović Tigar javnosti je najpoznatiji po vezama s brojnim starletama. Tako “šarmu” kontroverznog biznismena navodno nisu odolele ni manekenka Tijana Stajšić, voditeljka Snežana Dakić, bivša misica Sanja Papić. Osim pomenutih, Tigar je navodno bio u vezi sa članicom grupe Models Anastasijom Buđić, ali i sa još dve članice te grupe – Ružicom Veljković i Zoranom Andrić, koja mu je postala žena i rodila sina.

Takođe, kako se pisalo, viđao se i sa učesnicom “Farme“ balerinom Jelenom Milošević, kao i sa starletom Kristinom Spremo, a fotografije njihovog seksa svojevremeno su se pojavile u medijima.

Inače, zbog njega su se navodno potukle upravo Kristina Spremo i Anastasija Buđić.

SUKOB S LUKASOM

U novembru 2016. godine folker Aca Lukas izgubio je parnicu s Popovićem. Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj je pevač obavezan da isplati dug od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i da plati sudske troškove od 300.000 dinara.

Sukob Ace Lukasa i Dejana Popovića počeo je 2011. godine, kad je pevač navodno Popoviću trebalo da vrati pozajmicu od 80.000 evra bez kamate.

Folker Aca Lukas izgubio je parnicu s biznismenom Dejanom Popovićem, poznatijim kao Tigar. Viši sud u Beogradu juče je doneo presudu po kojoj pevač mora da isplati dug od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i da plati sudske troškove od 300.000 dinara. Kako nije imao para da plati, izvršitelji su danas upali Lukasu u stan u nameri da mu zaplene imovinu.

ACA LUKAS: Ako izvršitelji opet dođu, skočiću s terase! Tom zelenašu sam već dao 80.000 evra

– Pozlilo mi je ovde, morao sam da zovem Hitnu pomoć, pritisak mi je bio preko 200, u svakom slučaju EKG mi je bio loš i jak napad sam dobio – rekao je Lukas

– Pre pet, šest godina sam uzeo pare na kamatu od zelenaša, naravno Dejana Popovića Tigra, on je poznat svima kao zelenaš. Uzeo sam 40.000 evra, potpisao da mu vratim 80.000 evra. To svi znaju, to nije nikakva tajna, da sam ja kockao, trošio pare i vraćao. Ja sam potpisao to i vratio mu 80.000 evra za deset meseci. Pošto smo bili u dobrim odnosima i znali smo se, nisam uzeo papir koji sam potpisao za dug kada sam mu vratio pare, jednostavno sam zaboravio. Ni na kraj pameti. Posle dve, tri godine, kada smo zbog nekog drugog slučaja zahladili odnose i prestali da se družimo, on je taj papir aktivirao i tužio me i dobio me, jer ima potpis.

– Čovek je estradni magarac, on voli da se druži sa estradom, i kada sam ja prestao da se družim sa njim, njemu je bilo krivo i to je aktivirao. Tužio me je za 80.000 evra, iako sam ja uzeo 40.000. Morao sam da potpišem papir na 80, jer on ne sme zakonski da ima papir da mi je dao pare na kamatu – objasnio je Aca.

– Imao je na suđenju i lažnog svedoka, meni nisu ni stizali pozivi, u svakom slučaju on je aktivirao te izvršitelje i oni sad tu mene maltretiraju. Da dam ono što sam vratio. Pokušavam na sve pravne načine da vidim kako mogu da se iskobeljam iz toga, jer neću da mu dam ono što sam mu već vratio. Za to postoje brojni svedoci, ali ja nisam uzeo papir koji sam potpisao nazad, kada sam mu vratio pare – pokušao je da ispriča Aca kako ga je Dejan dobio na sudu, a onda je njegova pravna zastupnica Jovana Ralević objasnila problem:

– Aci je onemogućeno da učestvuje u postupku, jer nije primao pozive zbog promene adrese, na staru adresu su mu stizali pozivi. Bez njegovog znanja je doneto rešenje o izvršenju. Samim tim nije uložio prigovor. Nakon ovoga, podnećemo krivičnu prijavu za zelenašenje – rekla je Ralevićeva.

Imao jak srčani napad

– Ovo sudstvo pospešuje zelenašenje, a ovi izvršitejli se ponašaju kao uterivači dugova iz 90-ih, gori su od tih uterivača. Ne znam kojim ću putem ovo da sprečim, ali meni neće niko uizeti ono što je moje. Sve dugove koje imam, ja ih vraćam, kao normalan čovek. A ono što sam već vratio da ponovo plaćam, to ne dolazi u obzir, to se neće desiti – dodao je Lukas.

Folkeru je pozlilo usled rasprave sa izvršiteljima i počeo je da oseća srčanu tegobu, zbog čega je pozvao Hitnu pomoć.

– Pozlilo mi je ovde, morao sam da zovem Hitnu pomoć, pritisak mi je bio preko 200, u svakom slučaju EKG mi je bio loš i jak napad sam dobio. Iz prostog razloga zato što sam u pravu, ja ne mogu da verujem da ne postoji pravni lek za ovakve stvari. Ja sam imao problem zato što putujem zbog posla i nisam dobijao pozive za sud, nisam imao pojma da imam suđenje. Živeo sam na jednoj adresi, a pozivi su i dalje stizali na staru adresu. Niko nije primao poštu – rekao je Aca.

– Od doktorke su tražili da im da zvanično izveštaj o mom stanju. Potpisala je izvršiteljima, u njihov zapisnik je unela kakvo mu je stanje – rekla je advokatica Jovana Ralević.

– Sada će da zakažu novo izvršenje. Ako se to desi, ja ću da skočim sa terase! Ja neću dati pare koje nisam dužan! Ja se ne plašim ni njega ni njegovih zelenaša. Pre četiri godine je dao 5.000 evra klincima u Zemunu da me prebiju sa bejzbol palicama. Ali su momci uzeli kaparu 2.500 evra i doneli meni, jer me znaju i neće to da urade. Ne bojim se takvih klošara i lažnih kriminalaca i recite mu slobodno da mi ništa ne može. Niti se bojim njega ni njegovog tutora, a on zna ko je njegov tutor. Podneću sad krivične prijave zato što su zelenaši, kamataši i zato što su uništili mnoge ljude, mene ne mogu da unište i neće me uništiti – zaključio je Lukas.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: