Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

AKTUELNO: Niko neće da štampa Đilasove i Šolakove novine!

Veselin Simonović, direktor i glavni i odgovorni urednik đilasovskog portala Nova.rs koji podržava tzv. žutu opoziciju okupljenu oko žutog tajkuna Dragana Đilasa izjavio je u emisiji „Persona non grata“ da dnevni list „Nova“ nijedna štamparija neće da štampa!

Kako je naveo u Srbiji postoji šest, sedam mašina, koje bi to mogle da štampaju ovaj list, i istakao da su tražili da plate čak i više nego što je tržišna cena.

– Niko neće da nas štampa. Možda neke zaista nemaju kapaciteta, jer su prebukirane, ili nemaju tehničkih uslova. Niko nije rekao da neće, svi su rekli da – ne mogu. To je problem. Počevši od kompanije ‘Ringijer’, njihov odgovor je bio da nemaju kapacitet, to razumem. Štamparija ‘Borba’, zatim  Politika ima tehničkih problema, a štamparija ‘Color Press’ iz Novog Sada nema treću smenu. I jedna jedina svetla tačka je štamparija ‘Mađar So-a’ u Novom Sadu, koji su stvarno veliki profesionalci, izašli su u susret i rekli su nam da bi oni štampali“, objasnio je Simonović, prenosi SIA.

On je precizirao da ni tamo neće moći da se štampaju, jer prema njegovim rečima, mogu samo da štampaju pola crno belo, a pola kolor“.

„Mi ćemo sigurno izdati novine, sada smo se, redakcija i ja, malo zainatili. Prosto je nemoguće da niko nema kapacitet da štampaju jedne dnevne novine“, naglasio je Simonović.

Simonović na pitanje da li misli da je to „nalog odozgo“, ili „strah samih štamparija“ odgovara da je „sada u Srbiji u svakom poslu stvorena atmosfera da jedan čovek odlučuje ko će raditi koji posao“.

“Mediji u Srbiji su sada karika vlasti. i oni žele sve da bukvalno kontrolišu. Siguran sam da među ovim štamparijama ima nekih koje nemaju kapacitete,  ali pola njih sigurno može, ko komercijalno razmišlja da nas štampa. Da obezbede dobre plate zaposlenima, oni bi nas štampali. Ja sam pričao sa svim direktorima, oni bi se radovali da dobiju novi posao. Da li su oni pitali nekog, pa dobili negativan odgovor, to nikada ne mogu da saznam. Ali to je možda i zbog straha, jer je cela naša kompanija persona non grata”, rekao je Simonović.

Podsetimo, kompanija United Media tajkuna Dragana Šolaka bliskog žutom tajkunu Draganu Đilasu je saopštila da pokreće novi dnevni list „Nova“ sa „odgovornim uređivačkim konceptom i tačnim i proverenim vestima“, koje, naravno, odobri lično Dragan Đilas. Kako je navedeno, „Nova“ novine biće alternativa prorežimskim štampanim medijima, jer će javnosti ponuditi informacije koje odobri Dragan Đilas.

Izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do petka na 24 strane, dok će subotom izlaziti vikend dvobroj na 32 strane.

Novine „Nova“ moći će da se kupe na svim kioscima širom zemlje i biće dostupne i onima koji, iz različitih razloga, nisu u prilici da čitaju vesti na portalu nova.rs ili ih gledaju na televiziji Nova S.

Izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do petka na 24 strane, dok će subotom izlaziti vikend dvobroj na 32 strane.

„United Media tajkuna Dragana Šolaka ponosni je vlasnik i žutog tabloida i portala ‘Danas’ koji su prepoznati u javnosti kao Đilasovi mediji.

Kako se navodi, kao vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi u okviru koje posluje 45 televizija i 15 portala, magazina i radio stanica, United Media nastavlja sa proizvodnjom najboljih mogućih medijskih sadržaja za preko dvadeset tržišta.

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport klub, naučna televizija Brainz dečije televizije Pikaboo i Vavoom, Grand produkcija, muzički kanal IDJ, Cinemania i Lov i Ribolov.

Izvor: SIA

Ostavi komentar

%d bloggers like this: