Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Australijan open: Karantin i 60 evra za hranu za učesnike?!

Novak Đoković braniće titulu Australijan opena, u pohod na deveti pehar u Melburnu krenuće nešto kasnije nego inače i veoma specifičnim okolnostima.

Prvi grend slem sezone pomeren je za 8. februar i organizatori veruju da će do tada sve biti spremno.

Korona je uticala na odlaganje Australijan opena, ali će se vrhunski tenis ipak igrati u Melburnu i to u do sada nikad viđenim uslovima. A, sve kako bi svi akteri bili maksimalno zaštićeni.

Direktor turnira poslao je pismo igračima sa novim pravilima kojih će morati da se pridržavaju zbog pandemije i sada su poznati novi detalji.

Naime, teniseri će moći da stignu samo čarterima i to od 15. do 17. januara, ali karantin neće početi dok i poslednji igrač ne doputuje u Melburn.

Iz hotelskih soba moći će da izađu najviše pet sati dnevno i to samo iz dva razloga – da treniraju (dva sata na terenu, još dva u teretani) i da jedu, a sat vremena predviđeno je za obroke.

Organizator će svakom timu platiti pojedinačno 100 australijskih dolara dnevno za hranu, što je oko 60 evra!?

Teniseri i njihovi saradnici neće imati mogućnost privatnog smeštaja, što je bila opcija na US Openu, već će svi morati da budu smešteni u hotelskom karantinu. Posete su strogo zabranjene.

Specifične okolnosti, Australijan open koji počinje nikad kasnije, sve je drugačije, samo neka trofej ostane u Ðokovićevoj vitrini.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: