Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Bronzana medalja za rukometaśice Hrvatske na Evropskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj i ispisala nove stranice istorije tog sporta. Hrvatice su u borbi za treće mesto savladale domaću selekciju rezultatom 25:19 i ostvarile najveći uspeh u istoriji ženskog rukometa.

Ekipa Nenada Šoštarića je zaokružila fantastičan turnir prvom medaljom na velikim takmičenjima, a na turniru je doživela dva poraza, i to od Norveške i Francuske, koje će se sastati u finalu.

Hrvatska je redom pobeđivala Mađarsku, Holandiju, Srbiju, Rumuniju i Nemačku, pre nego što je došao veliki uspeh u okršaju sa Danskom.

Prvih 40 minuta obeležila je „rezultatska klackalica“, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali niko nije uspeo da se odlepi.

Međutim, u drugoj polovini drugog poluvremena dogodila se situacija kao na meču Hrvatske i Srbije, pa Danska punih 17 minuta nije uspela da postigne gol.

Neverovatno dug period bez pogotka potpuno su iskoristile njihove protivnice, koje su se odlepile i rešile pitanje pobednika.

Najefikasnija na meču bile su Stela Posavec i Katarina Ježić sa po pet golova, a četiri je dala Ana Debelić.

Kod Dankinja su se po četiri puta upisale Meta Tranborg i Ana Meta Hansen.

Danska je tako ostala i dalje bez evropske bronze, jedine koja joj nedostaje, a Hrvatska napravila podvig, na koji niko nije očekivao pre turnira.

U finalu od 18 časova se sastaju Norveška i Francuska.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: