Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Dijego Kosta napustio Atletiko iz Madrida, brojni klubovi u trci za brazilskim golgeterom

Brazilski napadač Dijego Kosta napustio je redove Atletiko Madrida, sa kojim nije želeo da produži ugovor. Brojni evropski klubovi zainteresovani su za usluge 32-godišnjeg napadača.

Nakon šest godina provedenih u Atletiku, Dijego Kosta je napustio „jorgandžije“.

Jedan od najboljih napadača tima iz Madrida, nije želeo da produži ugovor sa Atletikom, koji je isticao u januaru.

Brazilski napadač, koji igra za špansku reprezentaciju, odmah će moći da potraži novu sredinu, a nekoliko klubova pokazalo je interesovanje.

Jedan od tih klubova je Barselona, koja u svojim redovima ima samo jednog pravog napadača Martina Brajtvajta.

Biće zanimljivo videti da li će se „Blaugrana“ opredeliti za ljutog rivala Dijega Kostu, jer se takvo poslovanje može očekivati od ekipe koja je u teškoj finansijskoj situaciji.

Odlaskom Luisa Suareza iz Barselone u Atletiko potpuno je bacio Kostu u drugi plan, pa bi obrnuti scenario mogao biti veoma interesantan.

Dijego Kosta je ove sezone odigrao sedam utakmica za Atletiko u domaćem prvestvu i postigao dva gola.

Pored Barselone, navodi se da je za Kostu zainteresovano nekoliko španskih i italijanskih klubova, ali da se iz Atletika nadaju da njihov doskorašnji napadač neće pojačati nekog od Atletikovog konkurenta za titulu La Lige.

Sa druge strane, transfer ekspert Fabrisio Romano navodi da Dijego Simeone već traži zamenu za Kostu, a da je Arkadijuš Milik prva želja argentinskog trenera, te da bi on koštao 15 miliona evra.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: