Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Odbojka: Kragujevački Radnički deklasirao favorizovanu Vojvodinu NS seme (3:0)

U velikom stilu su se odbojkaši kragujevačkog Radničkog vratili takmičarskim obavezama, pošto su u odloženoj utakmici 9. Kola BPŠ Superlige Srbije uspeli da savladaju prvaka države i lidera na tabeli, ekipu novosadske Vojvodine NS seme, sa maksimalnih 3:0 u setovima (25:22, 25:22, 25:19).

Minula takmičarska pauza očigledno nije ostavila većeg traga na igrače Dragana Kobiljskog, koji su u susretu sa šampionom države pružili možda i najkvalitetniju partiju u dosadašnjem delu sezone, i još jednom pokazali da se sa punim pravom ubrajaju u krug glavnih favorita za oba domaća trofeja.

Pojačani iskusnim srednjim blokerom Mirkom Radevićem, koji je nakon osam godina ponovo obukao dres Radničkog, Kragujevčani su delovali prilično sigurno na mreži, a dodatnu razliku pravili su snažnim servisima, koji su pogađali slabe tačke u polju rivala.

Kragujevčane je do velike pobede u susretu sa šampionom države predvodio korektor Irfan Hamzagić sa 18 osvojenih poena, od toga četiri sa servis linije. Sledio ga je Nikola Goić sa 9, dok su Mirko Radević i Srećko Ristić dodali po 7 poena.

U ekipi trenera Siniše Gavrančića prednjačili su Pavle Perić sa 17 i Kragujevčanin Aleksandar Blagojević sa 12 osvojenih poena.

– Iskren da budem, nismo očekivali ovako laku i ubedljivu pobedu protiv šampiona države. Očigledno je sav trud koji smo uložili na treninzima u poslednje vreme počeo da daje željene plodove. Moram da pohvalim voljni momenat kod svih naših igrača, koji su zaista ostavili srce na parketu i apsolutno su zaslužili ovu pobedu, rekao je Nemanja Opačić, prvi asistent trenera kragujevačkog tima Dragana Kobiljskog.

Odbojkaši Radničkog nemaju puno vremena da uživaju na lovorikama ovog trijumfa, budući da ih već u sredu, 30. decembra, očekuje gostovanje vicešampionu Srbije, ekipi Niša, u zaostaloj utakmici 11. kola BPŠ Superlige Srbije.

Izvor: Pressek.rs

Ostavi komentar

%d bloggers like this: