Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Potpredsedniku KSS Igoru Rakočeviću istekao mandat

Proslavljeni srpski košarkaš i dosadašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Igor Rakočević, napustio je tu funkciju po isteku mandata.

Rakočević se tim povodom obratio javnosti, i istakao da je šestogodišnjoj saradnji došao kraj. Kako je naveo, veruje da je uspeo u svojoj nameri, a to je da savesno i pošteno radi svoj posao.

-Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od 4 godine na mestu potpredsednika Košarkaskog saveza Srbije se završio. Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo – napisao je Rakočević na svom Instagram nalogu i dodao:

Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres.

-Uspeo sam da košarkaški približim Republiku Srpsku Srbiji, i recimo, kao rezultat toga, baš iz Republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac – jasno je Rakočević aludirao na Dalibora Ilića, koji nosi dres Igokee.

-Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igraca koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta. Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije – naveo je Rakočević.

Na samom kraju otkrio je i kakvi su mu planovi za budućnost.

-Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim – poentirao je Rakočević.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: