Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Rukometaśice Srbije veruju u pobedu nad Hrvatskom (18.15, RTS 1)

„Bitno je da vratimo svežinu”, kaže selektor Ljubomir Obradović. – Golmanka Jelena Risović: „Verujem da možemo da pobedimo”.– Jelena Lavko:„Moramo da odigramo šah sa njima”. – Srbija – Hrvatska danas od 18.15 časova

Danas u 18,15 časova Srbija sa Hrvatskom igra odlučujući meč u prvoj fazi Evropskog prvenstva za rukometašice. Mogući raspleti se kreću od najpovoljnijeg (naše rukometašice sa sobom u drugu fazu nose četiri boda) do najgoreg (završavaju takmičenje). Zato selektor Ljubomir Obradović, posle prekjučerašnjeg visokog poraza protiv Mađarica kaže:

„Bitno je da vratimo svežinu, želju, volju i da pobedom nad Hrvatskom uđemo možda i s maksimalnim brojem bodova u nastavak takmičenja. Imali smo i trening, pogledali dve utakmice Hrvatske, videćemo da li će one nastaviti sa formacijom  3-2-1, kada su odlično odigrale protiv Mađarica. Prijaće nam svakako da uđemo u ritam utakmica, dan odmora, utakmica. Kompletni smo, idemo dalje”.

I sve reprezentativke Srbije su optimistički nastrojene pred meč sa Hrvaticama.

„Bilo nam je jako iscrpljujuće u ova dva meča zaredom. Imamo dan pauze, dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za najbitniju utakmicu koja sledi. Imamo vremena da aktiviramo mišiće i spremimo taktiku za narednu utakmicu, kaže naša golmanka Jovana Risović. Izlaska iz hotela praktično nema. Čudno je prvenstvo, čudna su pravila. Svaki dan je nešto drugačije. Nismo na to navikle, ali trudimo se da ostanemo pozitivne. Iznenađena sam u neku ruku pobedama Hrvatica, u drugu i ne. Kada se vidi želja i borbenost, rezultat mora da dođe samim tim. Nisu bili favoriti pre početka. Čestitam im na igrama, ali nadam se da ćemo ih nadigrati. Poznajem dosta igračica jer sam igrala u Podravci. Uporne su, igraju dug napad, ali verujem da možemo da pobedimo.

Slično misli i naše desno krilo Željka Nikolić:

„Po meni su Hrvatice najveće iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva. Niko nije očekivao da će Hrvatska biti lider naše grupe, ali devojke su pokazale sjajnu igru i s pravom se nalaze na čelu. Moramo da odigramo kvalitetno, kvalitet je na našoj strani, ali to mora i da se pokaže na terenu. Naša prednost je iskustvo igranja ovakvog tipa takmičenja. Hrvatska nije učestvovala na svim takmičenjima unazad nekoliko godina. Ključ je u našoj odbrani, moramo da odigramo disciplinovano, da postignemo lake golove uz pomoć kontre i polukontre i sigurna sam da uz naše golmane možemo doći do pobede. Hrvatice su u zaletu, porasla su im očekivanja i ići će na pobedu.

Smirena je pred meče odluke desni bek Jelena Lavko koja ističe da je svim reprezentacijama isto, i da  iko nije navikao na ovakve uslove:

„Nezgodno je što smo bile zatvorene tri dana, jer smo navikle da se družimo. Snašle smo se u ovoj situaciji. Kako je, tako je, idemo dalje. Bile smo u šoku kada smo čule da su neke igračice pozitivne, ali ne možemo tu da biramo. Infekcija je takva, nadali smo se samo da niko više ne bude pozitivan.  Igrala sam u Podravci od 2012. do 2014. godine i poznajem te devojke. Njihova najbolja rukometašica Ćamila Mičijević je igrala u Mađarskoj, tako da je dobro poznajem. Igrala sam sa Ježić i Vidak u istim timovima. To je Balkan. Sličan, skoro isti mentalitet, sličan sistem igre, znamo koje karakteristike ima svaka igračica. Devojke su napredovale, usavršile su se. Ne sećam se kada smo poslednji put igrali sa Hrvaticama. Moramo da odigramo šah sa njima. Igrale su duboku odbranu u prve dve utakmice. Ostaje nam da se nadigravamo”.

Jubilej Kristine Liščević – odigrala 100. meč za Srbiju

Srpska rukometašica Kristina Liščević (na slici) preksinoć je protiv Mađarske u drugom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj odigrala jubilarnu 100. utakmicu u nacionalnom dresu. Iskusna organizatorka igre, koja je na velikoj sceni debitovala na Evropskom prvenstvu u Beogradu, postigla je 259 golova u dresu Srbije. Liščevićeva igra svoje sedmo veliko takmičenje, sa prekjučerašnjom utakmicom odigrala je ukupno 42 utakmice i postigla 74 gola kada su u pitanju Evropska i Svetska prvenstva.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: