Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Saša Mirković: „Sitne jajare vode medijsku hajku protiv Ace Lukasa!“ (VIDEO)

„Ovo je napad na televiziju Pink i Vericu Bradić, zato što su gledaniji od konkurenata. Aca Lukas je iskorišćen kao okidač da se pokaže kako vrednosti za koje se Lukas zalaže nisu dobre, a on sa druge strane poziva i Mariniku i njenog šefa Dragana Đilasa, da vidimo ko je narkoman, a ko nije“
Najpopularniji folk pevač u regionu Aca Lukas organizovao je danas konferenciju za medije povodom novog albuma i nedavne skandalozne emisije Hit Tvit u kojoj je, kao gost pominjao novinarku N1 Žaklinu Tatalović. Iako se na konferenciji izvinio Tatalovićki i rekao da su njegove izjave bile neprimerene, poznati producent i njegov menadžer Saša Mirković je, s druge strane, nazvao novinare koji su „vodili medijski linč protiv Lukasa“ sitnim jajarama.

Menažer Saša Mirković je, sedeći pored Lukasa, pokušavao da opravda folk pevača. S tim u vezi, govorio je o Lukasu kao o žrtvi medijskog linča koje su od nedelje do sada protiv njega sprovele medijske kuće N1, Nova S i Nova.rs, te je, iako nije imenovao pojedinačnim imenima, rekao da su sitne jajare.

Takođe je spominjao i potpredsednicu stranke Slobode i pravde Mariniku Tepić, te je naveo da je ona politizovala ceo slučaj, a nekoliko puta je rekao i da se ne seća njenog prezimena, verovatno zbog toga što se dotična više puta udavala i menjala prezimena?

Mirković je rekao još i da uvrede upućene Žaklini Tatalović nisu bile seksističke, kako su pojedini mediji to pokušali da predstave.

Lukas se na konferenciji izvinio novinarki N1.

“Javno se izvinjavam novinarki Žaklini Tatalović. Bila je neprimerena reakcija, ali nije ničim izazvana”, rekao je Lukas.

Na pitanje novinara portala Nova.rs zbog čega je baš tvit Žakline Tatalović pomenuo u emisiji, s obzirom na to da je bilo i drugih tvitova na račun njegovog gostovanja, Lukas je odgovorio:

“Pa njen tvit su mi poslali drugari koji nemaju veze ni s medijima, ni sa šoubiznisom, ni s politikom. Vidim da je nastao prilično veliki problem. Voditeljka Verica Bradić je baš htela da me prekine, ali nije uspela. Baš sam se ‘zavozao’. Baš sam bio iziritiran. Neprimereno sam odreagovao. Takav sam. Impulsivan sam, ali kad pogrešim umem i da se izvinim”, rekao je on.

Marko Milutinović, odgovorni urednik PGP-a se obratio novinarima i naglasio da mu je čast što sa Lukasom sarađuje. On je podsetio i na to da PGP/RTS traje duže od veka.

– Naredne godine proslavljamo 70 godina, to je najveća diskografska kuća – objasnio je Milutinović.

Aca Lukas je rekao da želi da priča o ploči, pre svega, kao i da je to povod ove konferencije, ali isto tako je dodao da je spreman da odgovara na najrazličitija pitanja.

– Dobar dan svima. Najzastupleniji na albumu će biti Nikola Grbić, koji je radio moje najpoznatije hitove kao što su, „Kafana na Balkanu, „Lešće“, drago mi je da album radim za PGP/RTS- naglasio je Lukas.

On je na podsećanje novinara, na njegov govor u emisiji „HitTvit“ rekao šta stoji iza njegove izjave.

– Glavni povod konferencije je CD, ali ja sam spreman da odgvorim i na to. Ja se javno izvinjavam novinarki Žaklini Tatalović, moja reakcija je bila neprimerena, impulsivan sam i preteram. Moja reakcija nije bila ničim izazvana – objasnio je pevač.

– Ja sam u toku emisije „HitTvit“ dobio poruku koju je novinarka Žaklina objavila. Tu postoji prepucavanje izbeđu te novinarke i televizije Pink. Ona se prema meni, mojoj inteligenciji odnosila sa „sprdnj*m“. Preterao sam u toj samoodbrani. Nisam nikada nikoga prvo napao – objasnio je Aca Lukas.

On je izrazio želju da, još jednom, naglasi kako njegova reakcija nije bila ničim izazvana.

– Ponavljam da se izvinjavam, ali moja reakcija nije bila ničim izazvana- naglasio je Lukas.

Saša Mirković, estradni menadžer, takođe pristutan na konferenciji, istakao je da ne treba mešati politiku i estradu.

– Žaklina Tatalović se našla uvređena, ali ne treba da pravimo od muve magarca, to je neljudski. Aleksandrova deca takođe čitaju sve što je o njemu izgovoreno. Marinika je preko svog prijatelja, narko dilera, čula da je Aca narkoman. Aca voli i poštuje žene iznad svega, to pokazuje svojim pesmama i bitisanjem na estradi. Možda to što mu se ne sviđa Tatalovićka je stvar ukusa a ne seksistički komentar. Lično mi se ne dopada njena navalentnost i osveta koju čini iz provatnih razloga – rekao je Mirković.

Na celu ovu priču se nadovezao Lukas.

– Pitam se zašto je to prebačeno na polje politike? Ja nisam ni političar niti sam član stranke, čemu Marinika Tepić i zbog čega se pominje Aleksandar Vučić. Ja podržavam jednu opciju kao svaki građanin – istakao je Lukas.

Jedan od novinara je Aleksandra Vuksanovića upitao „zašto je reagovao baš na tvit Žakline Tatalović?“, na šta mu je pevač dao jasan odgovor.

– Na njen tvit sam reagovao zato što su mi prijatelji poslali njen tvit niko mi na tome nije čestitao. Izvinjavam se Verici Bradić, kao i televiziji Pink. Voditeljka je htela da me prekine, ali nisam mogao da se zaustavim – objasnio je Vuksanović.

Jedna novinarka je upitala pevača kada će izaći iz robovlasničkih dugovanja.

– Ja nisam u dugovima, svi znaju kako sam živeo, trošio i kockao sam se. To sam vraćao, ja nemam dugove, imam druge ciljeve u životu, uozbiljio sam se. Ja imam osnova da tužim Mariniku Tepić. Rekla je da sam ja sramota za narkomane, međutim ja neću to da uradim. Za nju imam drugi predlog. Vuk Jeremić i Marinika Tepić, kao i Sergej Trifunović, ja njih pozivam da dođu i da se sa mnom javno testiraju na drogu – istakao je Aleksandar.

Na pitanje da li se plaši za sopstveni život nakon njegove izjave o Žaklini Tatalović kao i sukoba sa Dejanom Popovićem Tigrom Lukas je rekao:

– Nisam baš takav kao što su drugi pa se plaše za život kad ja kažem da ću nekoga da bacim sa terase a oni shvate pa me još i tuže jer se navodno plaše za svoj život. Ne plaše se za svoj život, niko neće da ih ubije zbog toga. Iako je bilo puno pretnji ja nisam takav i ne radim to tako kao što svi rade. Dobio sam gomilu pretnji na Instagramu, ali se ne bojim tih pretnji jer to nisu pretnje to je neka reakcija ne znam ni ja kakva ali se ne plašim jer sam bio u mnogo gorim situacijama u životu – uz osmeh objašnjava Lukas.

Pevač je naglasio da uvek govori u svoje ime.

– Ja uvek pričam u svoje ime, postoje ljudi koji jedva čekaju da se uhvate za bilo šta što može da ima veze sa politikom Očigledno nemaju šta da mi prebace, pa preko mene stiču poene. Ja pričam ono što mislim. Ne očekuje izvinjenje ni od koga, niti mi je to potrebno. Ja govorim ono što mislim, ali neretko kažem i ono što ne mislim – našalio se pevač.

Mirković je objasnio da ovaj napad ima pozadinu.

– Ovo je napad na televiziju Pink i Vericu Bradić, zato što su gledaniji od konkurenata. Aca Lukas je iskorišćen kao okidač da se pokaže kako vrednosti za koje se Lukas zalaže nisu dobre, a on sa druge strane poziva i Mariniku i njenog šefa Dragana Đilasa, da vidimo ko je narkoman, a ko nije – zaključio je Mirković.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: