Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Srpski džudista Aleksandar Kukolj: „Iz svake situacije treba izvući maksimum!“

Džudo reprezentativac Aleksandar Kukolj posle tronedeljnih priprema u Bugarskoj vratio se u Beograd i zbog epidemioloških mera je u kućnoj izolaciji. Govorio je o pripremama u Olimpijskoj bazi u Belmekenu, dosadašnjim rezultatima i očekivanjima na predstojećim takmičenjima.

Kako je bilo na pripremama u Olimpijskoj bazi u Belmekenu u Bugarskoj, kako si iskoristio period na kraju godine kada nije bilo takmičenja?

„Bilo je odlično kao i uvek, ovo mi je dvanaesti put. Imao sam omanju ekipu sa sobom, kondiciomog trenera i sparing partnera a i reorezentacija Bugarske je bila tamo, pa smo i to iskoristili. Izolacija je bila potpuna jer 20 kilometara oko Olimpijske baze nema mišta. Vreme nas je odlično poslužilo tako da, sve u svemu, ja sam zadovoljan.“, rekao je Kukolj.

Da podsetimo gledaoce, osvajač si prve zlatne medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu u džudou i pre 2-3 godine prvi na rang listi džudista. Koliko je teško da se vrhunski sportista svakodnevno priprema, a nije izvesno da će takmičenja biti?

„Ovo je velika novina za sve nas. Ja sam u ovom sportu već dvadeset godina a deset u takmičenjima i to je moja svakodnevica i ne znam kako bih drugačije koncipirao dan a da tu nema treninga i stremljenja ka nekom višem cilju. Sada smo u iskušenju, jer se pripremamo a praktično ne znamo zašta se pripremamo, jer je sve postalo krajnje neizvesno. Neka su takmičenja otkazana, druga ipak održana, a za sledeću godinu imamo neke najave, ali je sve neizvesno… Mnogo je teško psihički se investirati u to da će se takmičenje održati kada se okolnosti iz dana u dan menjaju. Međutim ono što je suština sporta i života je da iz svake situacije izvlačimo maksimum. Pa tako i sad čekamo priliku i trudimo se da je dočekamo što spremniji.“

Aleksandar Kukolj je istakao da su nove okolnosti bile i jedan od razloga da promeni kategoriju i sad se takmiči u kategoriji do 100 kilograma.

Istakao je da je upros situacijiu ovoj godini zadovoljan svojim učinkom sa osvojene dve zlatne medalje, na Evropskom kupu u Dubrovniku i na državnom prvenstvu.

Džudo reprezentativac istakao je uverenje da će na narednim takmičenjima uspeti da izbori i olimpijsku kvotu.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: