Medijski partner – Radio REPORTER

UZBUNA

www.uzbuna.rs

Zvezdan Terzić opet smanjuje plate fudbalerima Zvezde?!

Globalna kriza izazvana epidemijom koronavirusa koštala je Zvezdu čak 20 miliona evra, kažu u klubu s „Marakane“! Zbog toga će nadležni u Ljutice Bogdana biti prinuđeni da ponovo smanje plate fudbalerima.

Crveno-beli su ove sezone sa trenerom Dejanom Stankovićem napravili veliki uspeh na međunarodnoj sceni. U konkurenciji Hofenhajma, Genta i Libereca obezbedili su plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope kolo pre kraja grupne faze. Beograđani su sakupili deset bodova u grupi L, što je rekord srpskih klubova.

Plate manje na Marakani

Igračkom kadru Crvene zvezde plate su zbog koronavirusa prvi put bile smanjene u aprilu, maju i junu ove godine. Tada su umanjene za 50 odsto, a generalni direktor Zvezdan Terzić fudbalerima nije ostavio mnogo prostora za pregovore.
– Nije to bilo obaranje ruku između igrača i kluba, pa da se vidi ko je jači. Predočeno im je koliko Zvezda može da im plati, a da se ne uruši kao sistem. Bila je varijanta uzmi ili ostavi, i ko ne bi prihvatio, bio bi na transfer-listi već u sledećem prelaznom roku – rekao je tada Terzić.

Zvezda je ukupno od nagrada UEFA ove sezone zaradila više od osam miliona evra, međutim, to je tek polovina godišnjeg budžeta za plate fudbalera i članova stručnog štaba. Prema rečima našeg izvora iz kluba, uprava će sačekati kraj prvog dela sezone, a onda će ili krajem decembra ili početkom januara sa svakim igračem posebno pregovarati o smanjenju plate.

Stvar je prosta. Kad je bilo para, nije se štedelo. Svi igrači su dobili toliko unosne ugovore da im se nije išlo iz Zvezde. Ni danas niko neće da ide, uglavnom odbijaju ponude, jer ovaj novac ne mogu skoro nigde da dobiju. E, sad kad para nema, moraće oni da izađu Zvezdi u susret. Još nismo razgovarali s njima, ali vide i fudbaleri šta se dešava. U junu im je nagoveštena mogućnost da im primanja budu smanjena ako se situacija sa koronavirusom ne smiri – ističe naš izvor.

Neće biti lako

Zvezdini igrači su poslednji put dobili novac u oktobru i to su bile zaostale premije. Klub im još nije isplatio zarade za septembar, oktobar i novembar, a zasad nije poznato ni kad će to učiniti.

 Finansijski sektor tek pravi proračune, tako da još ne znamo detalje. Ipak, Zvezda će sve što duguje igračima isplatiti u punom iznosu i iz sopstvenih izvora. Neće biti lako. Ugovori koje igrači sad imaju pravljeni su kad je finansijska projekcija bila znatno bolja. Ovoj muci se niko nije nadao – poručuju s „Marakane“.

Igrači Zvezde nisu bili raspoloženi da prokomentarišu najave iz kluba.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: